TAIZE PRAHA 26.12.2014

26.12.2014

 

 

 

 

TAIZE PRAHA

Зустріч християнської молоді в ПРАЗІ (ЧЕХІЯ)

 

1-й день. Виїзд з м.Тернопіль  в 19:00. Переїзд територією України до м. Ужгород/Вишні Німецькі. Перетин Україно – Словацького кордону. Переїзд територією Словаччини до м.Відень.

2-й день. Час на сніданок на території Словаччини (м.Ліптовський Мікулаш).

Після обіднє прибуття в м.Відень (Австрія). Поселення в готель. Відпочинок з дороги. Для бажаючих почнемо знайомство з столицею Австрії – Віднем з автобусної екскурсії центральною частиною міста. Ви познайомитеся  з найбільшими пам’ятками історії та архітектури різних епох і стилів. Гості побачать ансамбль Площі Марії Терезії, розкішні будівлі Віденської Опери, Парламенту та Ратуші, будівлі-близнюки Художнього та Історичного музеїв, пам’ятники Моцарту, колишні імператорські виїзні двори, імператорський двір Хофбург. Вільний час. 

Для бажаючих можливість прогулянки столицею Австрії та відпочинок в парку розваг ПРАТЕР. www.prater.at. або відвідання затишних ресторанчиків та для гурманів-можливість скоштувати справжної  запашної віденської кави. Вечірне повернення в готель. Ніч в готелі.

3-й день.  Сніданок. Ранній виїзд у м.Зальзбург(Австрія). Зальцбург (Salzburg) – четверте за величиною місто Австрії, розташований на заході країни, всього в 5 км від кордону з Німеччиною на березі річки Залках. Зальцбург-батьківщина великого Вольфганга Амадея Моцарта Зальцбург – місто трьох університетів з великою кількістю студентів, які «заряджають» місто своєю енергією.

Для охочих пропонуємо відвідати Старе місто Зальцбурга,а  саме центральну площу міста – Резіденцплац, «Резиденція архієпископа» 17 століття з галереєю європейського живопису і «Нова резиденція» з башнями  із старовинними годинниками та 35 дзвонами, а також музеєм Заттлера, фонтан Резіденцбруннен, Бенедиктинське абатство св. Петра, На території абатства розташований Собор св. Петра і катакомби.. В соборі зберігаються мощі Святого Руперта.

Цікавинкою для оглядин буде Кафедральний собор (Salzburger Dom) Зальцбурга має багатовікову історію, а також популярним місцем для прогулянок вважається вулиця Getreidegasse, що йде через весь Старий місто від площі Резіденцплац. На цій вулиці  знаходиться будинок, де народився Вольфганг Моцарт, за межами Старого міста інтерес представляють середньовічна фортеця Хоензальцбург, розташована на висоті 12 метрів над рівнем моря на горі Фестунгберг. Щоб дістатися до фортеці можна сісти на фунікулер або піднятися пішки. Жіночий бенедиктинський монастир Ноннберг, заснований Святим Рупертом в 714 г, є найстарішим жіночим монастирем в німецькомовних країнах.

Час на обід. Пообідній переїзд до м.Мюнхен (Німеччина).

Мюнхен (Munchen), третє за величиною місто Німеччини, розташований поблизу Альпійських гір на берегах річки Ізар. Пропонуємо розпочати огляд міста з площі Марієнплац, що є серцем міста. В районі Кёнігсплац на порівняно  невеликому просторі розташовуються цілих три пінакотеки, глиптотека (зібрання античних судин і статуй, в основному в копіях) і Музей кристалів. У Старій пінакотеці – шикарна колекція: Брейгель, Дюрер, Кранах, Рубенс. А також Міський музей на Сент-Якобсплац, Музей кіно (де показують хороші і рідкісні фільми; влітку закритий). Експонати музею Резиденції – грандіозна колекція курфюршескої розкоші. Поблизу від музею знаходиться парк Хофгартен і Одеонсплац, Державна бібліотека та Університет.

 Крім того, в місті примітна і релігійна архітектура: розкішний бароковий собор Святого Михайла, де покояться останки Людвіга II. В одну з його веж можна піднятися на ліфті в пошуках дивовижної панорами старого Мюнхена. Вільний час. Десятки ресторанчиків, які працюють з 13-15 століть, традиційний солоний крендель претцелі (близько 1 євро за штуку), ароматне свиняче коліно (від 15 євро) з одвічною тушкованою капустою і картоплею, нарешті, ковбаски … О, які в Мюнхені сосиски та ковбаски (від 6 євро за 2 штуки). Близько 24.00 нічний переїзд до м.Праги(Чеська Республіка).

4-й день. Ранкове прибуття до м.Прага. Реєстрація учасників. Початок програми ТЕЗЕ!!!!!!!!!

5-7-й дні. Молодіжна зустріч Європейської молоді в Празі. В програмі молитовні зустрічі на парафіях Праги і околиць, конференції, цікаві екскурсії по Празі і околицях, зустріч НОВОГО РОКУ в колі молоді різних національностей, святковий новорічний обід в Чеських Родинах.

8-й день. Сніданок. Завершення молодіжної зустрічі у м.Празі, прощання з друзями та о 12.15 виїзд в у м.Дрезден(Німеччина). Поселення в готель. Оглядова програма.  Вільний час. Можливість відвідати відому Дрезденську картинну галерею, відвідати новорічний ярмарок та весело провести час. Переїзд на ночівлю в готель в околиці м.Вроцлав. Поселення в готель. Ніч в готелі.

9-й день. Сніданок. Коротка пізнавальна програма в м.Вроцлав. Місто є одним з і найстаріших міст Польщі. Розташований на обох берегах Одри і декількох островах, з’єднаних приблизно 220 мостами. Населення – 630 тисяч чоловік.

 Цікаво відвідати ринкову площу на якій знаходиться перлина місцевої архітектури –  міська ратуша., на якій розташовані музей мистецтва і казначейство, а також Тумський острів, найдавніша частина Вроцлава, знаменитий католицьким кафедральним собором святого Іоанна Хрестителя (перший готичний храм на території Польщі). Вроцлавські гноми. Бронзові статуетки, встановлювані у Вроцлаві з 2001 року.

Рацлавицька панорама. Розміщується в ротонді недалеко від Ринкової площі.  Картина довжиною 114 м і висотою 15 м оперізує коло діаметром 38 м. На монументальному полотні зображено бій польських повстанців під Рацлавицями з російськими військами, яке відбулося 4 квітня 1794 року.

Близько 12.00 переїзд до м.Краків. Вільний час. Місто важається ( духовною і культурною столицею Польщі). Оглядова екскурсія: «Старий Краків». Протягом віків тут змішувалися впливи цивілізацій Заходу та Сходу, перетиналися шляхи  культур, думок та релігій різних народів. Саме тут знаходиться Вавель – місце коронації польських королів, Маріацький костел з вівтарем Віта Ствоша, найбільший у Європі Ринок, Торгові ряди Сукенніце, а також Ягелонський університет з відомими Collegium Maius. Запрошуємо відпочити   Краківському аквапарку. www.parkwodny.pl Близько21.00- Виїзд в Україну. Перетин Україно –Польського кордону.

 10-й день. Ранкове прибуття в м.Тернопіль.

 

Пожертва на організацію програми складає 195Є.

Консульський збір у візовий центр у розмірі 35Є додається.

Екскурсії по програмі обговорюються на організаційних зборах перед виїздом.

P.S Програма розрахована на кількість 37-40 осіб.

У вартість програми включено:
– Проїзд автобусом єврокласу;

– Проживання в транзитних готелях  2 ночі на базі 3* і сніданок(швецький стіл);
– Медичне страхування;
– Супровід представника Молодіжної комісії.

Додатково оплачуються:  
– 30 є вкладка учасника у молодіжній зустрічі в Празі(4-ох разове харчування, проживання та користування громадським транспортом).

–  Додаткові факультативні екскурсії за программою(обговорюються на загальних зборах);

  • Медичне страхування – 40 грн .;
  • Особисті витрати.
Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

vienna salzburg

munchen3 prague6