🇸🇰Різдвяний Тур в Словаччину та Австрію 13.12.2023

13.12.2023

 

 

 

 

ГОРИ, ТЕРМАЛИ ТА ЗАМКИ

 

1-й день. Збір групи. Розміщення в автобусі. Вечірній виїзд. Переїзд територією Закарпаття до кордону з Словаччиною.

2-й день.  Прибуття в Словаччину. Ранковий туалет. Час на каву. Переїзд у Високі Татри. Зупинка Штербське Плесо. Прогулянка навколо озера. Фото пауза. Продовження маршруту…
Словаччина – це країна з великою кількістю замків і фортець. Уявіть собі: їх там аж 180! Звісно всі замки Словаччини побачити та відвідати, навіть за кілька подорожей країною, просто нереально, але є кілька замків, на які обов’язково варто поглянути, перебуваючи в цій країні. До таких відноситься Спішський Град (іноді кажуть Спишский).Це найбільший замок Словаччини і один з найбільших середньовічних замків в Центральній Європі. Він займає 4 га площі і височить на 634 м над рівнем моря і 200 м над околицями. Замок входить до спадщини ЮНЕСКО та національних пам’яток культури Словаччини. Саме в цьому замку відбудеться наша перша екскурсія.

Після відвідин замку, на нас чекає місто-фортеця – Левоча.
Левоча  – це чудова середньовічна перлина, досі оточена міськими стінами, усередині яких знаходяться: унікальна ратуша епохи Відродження, старовинні бюргерські будинки, чудовий готичний собор та інші пам’ятки архітектури. Історичний центр Левочі — одне з найчарівніших серед середньовічних словацьких міст. Є об’єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО з 2009 року.
Поселення в апарт-готель, місто Ліптовські Міколаш.
Обідо-вечеря.
Ніч в готелі.

3-й день.  Сніданок.

Термальний парк  Татраландія є найбільшим аквапарком у Словаччині і одним із найбільших у Центральній Європі. Знаходиться за 2 кілометри на північно-захід від центру Ліптовського Мікулашу, на північному березі водосховища Ліптовська Мара. Побудований на термальному джерелі, з якого б’є вода з глибини понад 2,5 кілометри з постійною температурою 60,7 градусів Цельсія.

На території аквапарку є тринадцять басейнів, вісім з них працюють круглорічно, три з яких – повністю критих. Температура води в басейнах різна, максимум до 38 градусів Цельсія.

29 водних гірок, 9 з яких працюють круглорічно. www.tatralandia.sk.

Обідо – вечеря. Переїзд в транзитний готель поблизу Братислави та Відня

Ніч в готелі.

4-й день.  Сніданок. Знайомство з Братиславою. Ще задовго до Різдва у словацькій столиці Братиславі уже панує святковий настрій. Місто світиться новорічними вогнями, Головну площу і старенькі вулички заполонили різдвяні ярмарки і тисячі туристів. Ніби потрапляєш у новорічну казку.
Братислава – гостинна маленька столиця, єдина в світі, яка межує одразу з двома державами – Австрією та Угорщиною. Сьогодні це порівняно не дороге і без пафосу  місто, але колись в ньому проходили пишні коронації, про які тепер туристам розповідають на екскурсіях. У таких, до речі, немає абсолютно ніякого нестачі: в Братиславі маса палаців, церков, музеїв і пам’ятних місць. Дуже приємний старий центр з двома головними площами пронизують звивисті вулички. Вільний час. Переїзд у Відень.

Окрім того, не треба забувати, що Австрія починається відразу за околицею Братислави, отож до Відня – європейської столиці Різдвяних ярмарків – приблизно одна година дороги. Спеціально для тих, хто закоханий в шопінг, можемо сказати, що словаки розповідаючи про торгівельні центри свого краю іноді шуткують, що головною торгівельною площею міста є Маріягільферштрассе ( ВІДЕНЬ )

На Різдво по всьому місту відкриваються десятки ярмарків, місто прикрашене яскравими вогнями і гірляндами, тисячі австрійців і гостей  пригощаються  смаженими ковбасками, пряниками, штоленами, шоколадом, катаються на святкових каруселях і веселяться на вулицях міста.

Прогулянка Старим Містом. Час на фото та Різдвяний шопінг.

Вечірній виїзд в Україну.



5
-й день. 

Прибуття в Тернопіль.

 

Вартість програми на  – 225 Є


У вартість включено:

– транспортне обслуговування по маршруту;

– 2 ночі в апарт готелі;
– 2  сніданками та 2 вечері;

– вхідний квиток в термальний парк Татраландія ( дорослі +10 євро )
– супровід керівника групи;

– медичне страхування.