7 днів у КАЗЦІ – БЕЛЬГІЯ ТА НІДЕРЛАНДИ 18.04.2016

18.04.2016

 

 

 

 

7 днів у КАЗЦІ

БЕЛЬГІЯ ТА НІДЕРЛАНДИ

У ПРОГРАМІ: Найбільший фестиваль квітів «Bloemencorso» та Королівський парк квітів Койкенхоф.

Брюссель – Антверпен – Делфт – Гаага – Амстердам – Заансе Сханс – Волендам – Ліссе / Койкенхоф.

Найпоширеніші асоціації, що виникають при слові Нідерланди, – старовинні млини, барвисті тюльпани, вулиця «Червоних ліхтарів» і забавні дерев’яні черевики. Насправді Нідерланди – набагато більше, ніж перелічені стереотипи. Це одне з наймальовничіших держав Західної Європи з незвичайною природою, безліччю замків і древніми містами. Незважаючи на те, що тури до Голландії не дешеві через далеку дорогу та дороге розміщення, готелі в Амстердамі дуже часто переповнені. Туди їдуть чимало людей середнього віку – від 30 років і старше. Плюс багата молодь, у якої Нідерланди незмінно користуються високою популярністю – адже ця країна асоціюється у них з запахом свободи, втім, дуже схожим на запах «травички».

Про Нідерланди сказано багато захоплених слів – і повторювати їх не має сенсу, краще один раз приїхати сюди … для того, щоб неодноразово повертатися знову і знову. Міста Нідерландів мають просто неймовірною здатністю закохувати в себе ! Ну і зрозуміло, не можна не згадати про гастрономічні тури в Нідерланди – «сироїди» усіх віків вважають за честь продегустувати знамениті витвори місцевих сирних справ майстрів. Словом, зачарованих Нідерландами з кожним днем ​​стає все більше – а значить, потрібно неодмінно долучитися до «армії кохання» – ох, вже цей вільний голландський дух!

1-й день Виїзд з  України. Чернівці/Тернопіль/Львів. 17.00 Перетин кордону.

2-й день Транзитний переїзд територією Польщі та Німеччини. Прибуття в Кельн. Поселення в готель близько 15.00. Відпочинок з дороги. Вільний час.

3-й день  Зустріч групи приймаючою стороною. Знайомство з Бельгією.

Спочатку вигляд Брюсселя склався з монументальних споруд, що оточують Будинок Короля, зведених процвітаючими комерсантами і ремісниками. Європейське економічне співтовариство (попередник ЄС) і НАТО, що влаштувалися тут 1958 і 1967 рр. відповідно, спровокували бурхливий висотне будівництво навколо міста. І колишній перш багатим купецьким містечком, Брюссель перетворився на адміністративну столицю Європи. Сьогоднішній турист почуває себе в місті вельми комфортно: англійська поширений повсюдно, в місті повно демократичних кафе і шикарних ресторанів, зручне розташування дозволяє за годину дістатися до Парижа і за два – до Амстердама і Кельна, а за площею парків на душу населення Брюссель займає друге місце у світі (після Вашингтона). І якщо знаменитий самі знаєте що робить хлопчик у більшості туристів викликає розчарування, то цього не скажеш про інших пам’ятках бельгійської столиці: архітектурному ансамблі площі Гранд-плас, старовинних вузьких вуличках, шоколадних бутиках в Королівських галереях Св. Юбера. Тут дивовижним чином поєднуються бароко, готика і модерн, відображаючи, мабуть, один з головних принципів сучасної Європи – невпинний прогрес з дбайливим збереженням історичної спадщини.

Бельгійський Антверпен – місто мистецтва: музеї, галереї, біржі антикваріат, художні майстерні та салони його просто переповнюють. І це зрозуміло: адже саме тут народилися Рубенс, Антуан Ван Дейк, Адріан Брауер, Квентін Мацеса і Пітер Брейгель. Антверпен також другий найбільший порт Європи і «самий алмазний» місто світу.

Антверпен – головне туристичний напрямок у Фландрії і другий за величиною місто країни. Тут є прекрасний історичний центр, багато в чому зобов’язаний своїм виглядом тих часів, коли місто було в числі провідних фінансових центрів світу (після облоги Антверпена іспанцями в 1585 р пальму першості перехопив Амстердам). Також сучасний Антверпен відомий як центр модної індустрії та дизайну, куди прибувають безліч фламандських та іноземних художників, письменників, інтелектуалів і акторів. Все це знаходить відображення у великій кількості модних барів і крамничок.

Переїзд в Північну Голландію. Розміщення в традиційних голландських будиночках. Спільна вечеря.

4-й день  Добрий Ранок НІДЕРЛАНДИ! Ми любим Амстердам!

Банальність, але факт: Амстердам дивовижний. Здається, що тут на кожному кроці тебе повинно зустрічати добру хмара ароматного диму, з червонуватих вікон неухильно підморгувати злегка одягнені жінки, а вулицями міста гуляти  диваки з усієї Європи. Словом, розпуста і порок. А на ділі – малі голландці, палітра Ван Гога, поля тюльпанів, ідилічні канали і місцеві бабусі на велосипедах. Чудо? Ні – це Амстердам, він донезмоги різний, але завжди твій. Хочеться розваг – йди на Лейдсеплейн. Строгий традиціоналіст і фанат Брейгеля – тобі в Музейний квартал. Амстердам нікого не образить, але всіх зачарує.

Тут розмовляють на на багатьох мовах, тут процвітає мистецтво і наука, а характерними рисами амстердамців є героїзм, рішучість та милосердя, про що говорить напис на гербі Амстердаму.

Гід проведе нас по найпотаємніших місцях. Серед них музеї Ван Гога, Рембрандта … Пропонуємо продовжити екскурсію на кораблику по каналам міста, адже Амстердам розташований на  90 островах , які з’єднані 400 камяними мостами… Архітектурна гармонія кільцевого поясу набережних і каналів з’єднаних між собою живописними вуличками, ніби нагадують спиці колеса, дивують і чарують. 

Повернення на ніч у вже майже рідні голландські будиночки.

5-й день  Після моря вражень від Амстердаму нас чекає «Тиха Голландія»

Заансе Сханс (музей млинів)

Під час цієї екскурсії нам покажть світ традиційного голландського життя. Заансе Сханс знаходиться 15-ти кілометрах від Амстердама, і розташована на березі річки Заан. П’ять млинів прикрашають береги Заан. Вони нагадують про ті часи, коли продуктивність Заан залежала від сили вітру. Заансе Сханс – етнографічний музей під відкритим небом, де селяни живуть дотримуючись вікових звичаїв: носять мальовничі народні костюми і тут же вирізані кломпи (дерев’яні черевики), виготовляють сир за традиційною (тільки собі відомої) технології.

Заансе Сханс відвідується практично всіма туристами, які приїхали до Голландії. Млини в Нідерландах – це життя. Один млин розпилює дошки, інший – збиває масло, третій – виробляє знамениту заанську гірчицю, четвертий робить фарби.

Звичайно ж тут можна відвідати знамениту Голландську сироварню, де можна не тільки побачити процес приготування сиру, а й спробувати одні з найпопулярніших сортів і звичайно ж купити. На фабриці дерев’яних черевиків при Вас протягом 2-х хвилин зроблять прекрасні черевички-кломпи і запропонують Вам їх купити, так як носити їх дуже корисно.

Волендам (рибальське село)

Наступна село на нашому шляху буде Волендам. Це поселення розташоване на березі озера Маркермер, яке колись було Північним морем. Жителі цього поселення здавна займаються рибальством. Волендамську оселедець та копчений вугор який коптиться там же в Волендамі знамениті на весь світ. Під час нашої екскурсії у вас буде можливість дегустувати рибні делікатеси Волендама.

Волендам – ​​колишній рибний порт (рибальське село), ​​перетворено в міжнародний туристичний атракціон. У порту цієї старого рибальського села можна побачити найрізноманітніші рибальські човни і яхти.

Волендам славиться красою народних костюмів, якими можна милуватися вранці по неділях, коли сільські жінки йдуть на месу (населення, в основному, – католики).

Маленькі дерев’яні будиночки, дуже охайні, пофарбовані в яскраві кольори, зберегли в інтер’єрі вигляд корабля. Будиночки крихітні, кімнати в них заставлені різними предметами. Їх мешканці, в основному протестанти, займаються риболовлею.

Тут знаходиться величезна кількість рибних ресторанів, де можна спробувати знаменитого Голландського оселедеця і вугра. Тонни вугра продаються на знаменитому рибному аукціоні. Уздовж гавані стоять кораблі з делікатесним копченим вугром, який вважається вишуканим стравою.

Повернення  у  рідні голландські будиночки.

6-й день Грандіозний квітковий фестиваль та Королівський Парк Койкенхоф.

У світі не так багато подій, опис яких починається з «дуже багато». Голландський фестиваль квітів – одне з них. Це свято, відвідавши який, ви побачите дуже, дійсно дуже багато квітів.

 Весна в Нідерландах починається з очікування, і це не звичайне, звичне нам очікування пробудження природи. Місцеві мешканці та гості країни з нетерпінням чекають, як же на цей раз здивує їх природа у «співпраці» з талановитими садівниками і квітникарями.

Місцеві мешканці та гості Голландії з нетерпінням чекають, як же на цей раз здивує їх природа у «співпраці» з талановитими садівниками і квітникарями.

У третю суботу квітня більше півсотні машин відправляються з Нордвейк, несучи на собі величезні квіткові композиції найнесподіваніших форм і забарвлень. Кожна скульптура складається з сотень тисяч тюльпанів, улюблених кольорів жителів Нідерландів. Іноді в композиції додають інші види, в основному для посилення аромату.

Квіткові композиції проробляють шлях в 80 кілометрів, після чого зупиняються на головній алеї парку Кекенхоф, самого знаменитого парку країни.

Кекенхоф – основна майданчик квіткових фестивалів. Щороку парк прикрашають складні, ідеально вивірені клумби тюльпанів, і щороку тут додається окремий цвях програми з якогось іншого виду квітів. Сюди, наприклад, привозили лілії і орхідеї з усього світу, щоб цінителі могли порадувати себе, чи не влаштовуючи тривалих і дорогих подорожей.

Серед квітів виставки часто бувають сильно пахнуть, крім того – в клумби спеціально підсаджують ароматні види для посилення квіткового запаху в парку.

Композиції фестивалю квітів

Прогулянки по Кекенхоффу – улюблене заняття як голландців, так і всіх приїжджаючих туристів. Тут прийнято ходити неквапливо, уважно розглядаючи всі деталі ландшафту, тому ніде у парку не буде велосипедистів або ролерів. Альтернатива пішій прогулянці тільки одна – з 2012 року керівництво парку організувало водні прогулянки на човнах по каналах, що йде через численні тюльпанові поля.

Гаага (Den Haag) – резиденція уряду, парламенту і королівського двору, третє за величиною і одне із самих старовинних міст країни. Але перш за все, Гаага відома тим, що тут знаходиться Палац світу, в якому засідає Міжнародний суд ООН.

У місті безліч типових для Голландії будівель 17 століття в стилі ренесанс, а також барочних і класичних будинків 18 століття. В околицях зустрічаються дивно симпатичні й еклектичні будиночки 19 століття – яскравий зразок стилю арт-нуво.

В останні 10 років, в Гаазі почали з’являтися і будівлі сучасної архітектури. Наприклад, Ратуша і будівля центральної бібліотеки від американського архітектора Річарда Мейера, Snoeptrommel (відомий у народі як «Коробка для цукерок», Кенді-Бокс) – торговий центр поблизу Ратуші.

Делфт – справжній музей під відкритим небом. Затиснутий між Гаагою і Лейденом, це місто називають «абсолютним центром» Голландії. Історичний центр Делфта зберігся з 17 століття.

Існує думка, що ринкова площа Делфта, з 109-метровою дзвіницею Нової церкви (Ньіве-Керк) – найкрасивіша в країні.

Повернення  у  рідні голландські будиночки.

7-й день. Ранковий виїзд в Україну. Транзит через Німеччину. Ніч в готелі поблизу Вроцлава.

8-й день. Сніданок. Зупинка на шопінг в Польщі. Прибуття Львів/Тернопіль

 

Програма запланована на   18.04.2016 р.

Вартість складає 295Є/ос.

P.S. Вартість всіх екскурсій по програмі складає 45 Є / особа.

Print Friendly, PDF & Email