🇮🇹 ВІКЕНД ПО НЕАПОЛІТАНСЬКИ 16.11.2023

ВІКЕНД ПО НЕАПОЛІТАНСЬКИ               16.11.2023  

              СОРЕНТО -АМАЛФІ – ПОЗІТАНО – ПОМПЕЇ – ВЕЗУВІЙ        

1-й день. Ранковий виїзд в міжнародний Аеропорт.  Проходження кордону. Коротка зупинка на обід та прогулянку. Трансфер в аеропорт. Реєстрація. Виліт.  Трансфер в готель, що знаходиться в  районі визначних історичних місць. Короткий відпочинок з дороги. Які слова-асоціації виникають у середньостатистичного туриста при згадці про Неаполь? Напевно найперші – це мафія і піца.
Місто справді заслужило славу центру світового криміналітету, і навіть місцеві жителі не поспішають її спростовувати. Підкидають дров до багаття й кінематографісти, які часто саме Неаполь розглядають як локацію для зйомок фільмів про мафію.
Ну, а про знамениту неаполітанську піци чули, напевно, всі. У далекому 1830 році в Неаполі була відкрита перша піцерія, і відтоді місто називають батьківщиною цієї улюбленої багатьма страви.

Утім, зводити розповідь про Неаполь лише до мафії й піци – справжній злочин, адже це найбільш суперечливе місто Італії, у якого є безліч шанувальників і ненависників. Вільний час. Ніч в  готелі.

2-й день. Сніданок. Для бажаючих екскурсійний день – Помпеї та Везувій. Везувій є діючим вулканом на території континентальної Європи і по праву вважається найнебезпечнішим в порівнянні зі своїми острівними сусідами Етною і Стромболі. Проте, туристи не бояться цієї вибухової гори, так як вчені постійно стежать за активністю вулканічних порід і готові оперативно зреагувати на можливу активність. За свою історію Везувій нерідко ставав причиною масових руйнувань, але від цього італійці не стали менше пишатися своєю природною пам’яткою. Культурну спадщину стародавнього міста Помпеї неможливо переоцінити, так як багата культура і унікальна цивілізація гірських племен півдня Італії справили величезний вплив на розвиток цілого регіону. У зв’язку з цим у 1997 було прийнято одноголосне рішення внести ціле місто в список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Повернення в готель.  Ніч в готелі.

3-й день. Сніданок. Насолоджуємось перлинами амальфітанського узбережжя. На скелястому пагорбі розташувалося невелике і неймовірно красиве містечко Позітано. За роки свого існування з невеликого рибальського села Позітано виріс в один з найвідоміших в світі італійських курортів. Зараз Позітано – спокійне і затишне містечко з вузькими вуличками і безліччю сходів, традиційним південно-італійським колоритом, прекрасною середземноморською кухнею, теплим морем і комфортними пляжами. Містечко, де кожен бажаючий може зрозуміти, що означає “рай на землі”.
Невелике курортне місто Сорренто примостилося на крутих скелях з вулканічного туфу, які обриваються в Неаполітанську затоку. Ще з часів Римської імперії це місто було відоме як престижне місце відпочинку, тут розташовувалися вілли благородних патриціїв. Чарівність Сорренто – в утихомиреній атмосфері, яку створює природна краса цих місць, в дивовижних пейзажах, блакитному морі, п’янких ароматах цитрусових садів. Ніч в апарт готелі.
4-й день.  Сніданок. Вільний день. Вечірній виліт в Україну

3 НОЧІ В ГОТЕЛІ 3 *
☕ 3 сніданки
✈ авіапереліт
трансфер з Тернополя до аеропорту
трансфери в Італії
Вартість подорожі – 475€