🇹🇷Дует Європи та Азії : подорож до Стамбула АВІА 20.04.2023

20.04.2023

 

 

 

 

 

 

Дует Європи та Азії

Подорож до Стамбула АВІА

 

Чудова історія столиці чотирьох найбільших імперій (Римської, Візантійської, Латинської, Османської) бере свої витоки з 7 століття до н.е, зберігши для нас цілий калейдоскоп цікавих памяток історії та архітектури: Собор Св. Софії (найбільший в світі храмовий комплекс християнства часів Візантії ), палац Топкапи (центр влади Османської імперії), підземне водосховище Еребатан 3 століття н.е., неповторна "Блакитна мечеть" (мечеть Султана Ахмета) – прекрасний символ Стамбула, палац Долмабахче – чудовий палацовий комплекс Османів на березі Босфору, Церква Св. Ірини – відоме місце паломництва християн, мечеть Сулейманіє (усипальниці Султана Сулеймана і його коханої дружини Хюррем Султан "Роксолани"), Вокзал Сіркеджі – відправна точка знаменитого "Східного експреса" і ще великий перелік скарбів зберігає в собі чудовий Стамбул!
1. День. Збір групи. Трансфер до міжнародного аеропорту,  реєстрація на рейс.
Виліт. Приліт в Стамбул. Трансфер в готель.
Поселення в  готелі.
Вечірня прогулянка. Ніч в готелі.

2. День. Сніданок.
Культурна програма в СТАРОМУ МІСТІ. Свята Софія, Палац Топкапи, Блакитна Мечеть , Римський іподром. Район – СУЛТАНАХМЕТ. Багато найвідоміших будівель міста розташовано в Султанахметі, центрі старого Стамбула. У Софійському соборі, який колись був церквою, мечеттю, а тепер є музеєм, представлено візантійську мозаїку. Блакитну мечеть прикрашають шість мінаретів, а біля Цистерни Базиліки, яка колись подавала воду до розкішного палацу Топкапи неподалік, пролягають підземні стежки. Кілька музеїв межують із тихим парком Ґюльхане, з якого відкривається краєвид на Босфор.
Повернення в готель.
Ніч в готелі.

3. День. Сніданок.
Прогулянка СТАРИМ МІСТОМ. Мечеть Сулеймана. Сулейма́ніє-Джамі, Мечеть Сулейманіє, — одна з найбільших мечетей Стамбула. Розташована в районі Вефа — старій частині міста. Споруджена у 1550-1557 за наказом султана Сулеймана Великого видатним османським архітектором Мімаром Сінаном. Усипальниця Роксолани. Галацький міст через бухту  Золотий Ріг . Розташований в  Стамбулі  навпроти  Нової мечеті . Міст є двоповерховою конструкцією, на першому поверсі якого розташована прогульна зона і  ресторани , а на другому поверсі здійснюється автомобільний і трамвайний рух. Довжина мосту 484 метри, ширина – 42 метри, центральна частина моста завдовжки 80 метрів – розвідна. Плануємо прогулянку на кораблику по Босфору. Опісля дегустація Турецької Кухні ( рибний ресторан ). Гранд базар. Стамбул, як головне торгове місто не тільки Туреччини, але і багатьох європейсько-азіатських шляхів, не може не славитися своїми ринками. Головний з них – Гранд базар. Його пишність, багатство і помпезність можна відчути вже на підході – головні ворота виконані з серйозним підходом, ніби будувалися для замкової стіни. Вони прикрашені архітектурними візерунками і гордо красуються гербом над входом. Потрапивши всередину, чітко усвідомлюєш, що ти в Туреччині – аромати східних спецій, буря емоцій, але не без шуму і гулу, властивих базару. Розкинувся головний ринок на багато кварталів. Лавки і торгові площі розташовуються під навісами. Під час відвідування Стамбула, обовязково варто подивитися палац Долмабахче, який колись служив резиденцією султанів, але при цьому має абсолютно відмітний зовнішній вигляд від інших подібних споруд. Його європейський дизайн був задуманий навмисне. Так як місто знаходилося на перипетії Європи і Азії, впливи першої в минулі століття були досить відчутні. Палац був споруджений з метою суперництва з прекрасними резиденціями європейських правителів.
Повернення в готель.

4. День. Сніданок.
Раз на рік увесь Стамбул охоплює тюльпанова лихоманка – багатокілометрові квіткові газони уздовж доріг, кольорові композиції на міських клумбах і квітниках поблизу житлових будинків, тюльпанові доріжки, килими, картини, скульптури…  – у Стамбулі цілий місяць триває Фестиваль тюльпанів! За цей час зацвітають мільйони тендітних квіток, навколо переливаються сотні кольорів і форм, екскурсоводи розповідають легенди про жовтий і чорний тюльпани та тюльпанові історії з гарему султана, а туристи намагаються зберегти свої враження у найкрасивіших фото. Основним місцем Стамбульського фестивалю тюльпанів є парк Емірґян, розташований на високому пагорбі над Босфором. Тут поміж фонтанами, водоспадами та озерами, ґротами і чайними павільйонами, серед нескінченного лабіринту доріжок квіткові майстри створюють тюльпановий шедевр, ароматний і різнобарвний, який по праву надає Стамбулові звання тюльпанової столиці світу!
Повернення в готель.
Відпочинок.
Ніч в готелі.

5. День.
Cніданок.
Вільний час на шопінг.

6. День.
Cніданок.
Виселення з готелю.
Трансфер в аеропорт.
Реєстрація на рейс.
Виліт.

 

Вартість програми на 1 особу – 395 €
 
Актуальна вартість туру уточнюється у менеджера!
*Кінцева вартість послуг уточнюється на момент бронювання у менеджера напрямку. Вартість послуги може змінюватися в залежності від варіювання курсу валют та інших факторів та фіксується тільки за наявністю часткової або повної оплати.
 

У вартість програми входить:

 

– авіа переліт в 2 сторони;

– трансфери до аеропортів ( обговорюється перед виїздом);

– готель в Старому Місті район Sultanahmed (5 ночей);
– сніданки;- організація програми на місці.
*Кінцева вартість послуг уточнюється на момент бронювання у менеджера напрямку. Вартість послуги може змінюватися в залежності від варіювання курсу валют та інших факторів та фіксується тільки за наявністю часткової або повної оплати.