РІЗДВЯНА ЗУСТРІЧ З ПАПОЮ ФРАНЦИСКОМ В РИМІ 22.12.2017

22.12.2017

 

 

 

 

РІЗДВЯНА ЗУСТРІЧ З ПАПОЮ ФРАНЦИСКОМ В РИМІ

РИМ – ВАТИКАН – ПАДОВА –  ВЕНЕЦІЯ – БУДАПЕШТ – МАРІЯПОВЧ

1-й день. Збір групи в 14.00. Розміщення в автобус класу євро 5 (VIP). Місця   розписані згідно попереднього запису. Виїзд з м. Тернопіль. Зупинка на обід в горах. Проходження Україно – Угорського кордону. Переїзд в м. Маріяповч (Угорщина). Духовна  програма  біля чудотворної ікони Плачучої Богородиці. Ніч в домі паломника.

2-й день. Сніданок. Свята Літургія. Виїзд у Будапешт. Духовна та культурна програма в  Будапешті. Прекрасна Буда і величний Пешт – це Перлина Дунаю – Будапешт! О! Це Місто. .. Одна з найкрасивіших площ Європи – площа Героїв, парк Варошлігет і замок в ньому – Вайдахуняд. Ось і Рибальський бастіон, собор Матіяша, де вінчаються всі королівські сім’ї Європи, пам’ятник Святій Трійці і. .. сам Королівський Палац! А з цитаделі на горі Геллерт відкривається чудова панорама на Пешт, на Дунай і на вишуканий неоготичний Парламент. .  21.00 – Виїзд в Італію.

3-й день. Ранкове прибуття в Рим. Поселення. Короткий відпочинок з дороги.  Святкова Літургія з Папою Франциском. Духовна та культурна програма Римі. Святковий передріздвяний настрій. Прогулянка вечірнім Римом. Повернення в готель. Відпочинок . Ніч в готелі.

4-й день. Сніданок. Свята Різдвяна Літургія в Ватикані. Продовження програми в Римі. Відвідання Ватиканських музеїв. Базиліки святого Павла , Санта Марія Маджоре (де знаходиться ясла Новонародженого Ісуса), Святі Сходи. Вільний час. 22.00 – Повернення  в готель. Відпочинок.  Ніч в готелі.

5-й день. Сніданок. Продовження програми в Римі. Відвідаємо основні пам’ятки історичного характеру такі як Колізей, Римські Форуми, Пантеон…  

12.00 – Виїзд в Падову. Зупинка на обід. Прибуття в Падову близько 20.00. Поселення в готель. Ніч в готелі.

6-й день. Сніданок. Духовна програма в Базиліці Св. Антоніо в Падові. Сьогодні світу відомо багато з діянь св. Антонія, що були чудотворними. Недаремно його називали «Батьком науки, Світлом Італії, Вчителем життя, Сонцем Падуї, євангельським доктором» Його короткий шлях у 36 років життя став послідовністю чуд. І навіть через сімсот років Його люблять і знають поміж всіма Божими Святими слугами, як “Чудотворця”. Все життя, всі сили, натхнення з щирим серцем віддавав для спасіння, навернення та щирого пізнання людьми Господа. Дізнаючись про нього ми розуміємо – що саме зробив для нас-людей. І з покірністю приклоняємося в молитві до нього. В обідній час пропонуємо  програму до Венеції. Перед нами відкриє свої двері собор Святого Марка. Саме цей храм був центром релігійного, суспільного та громадського життя венеціанців. Собор був місцем передачі влади дожів (правителів Венеції), тут призначали полководців, сюди під час воєн, битв, загроз стікався люд, шукаючи порятунку і опіки Господа Бога за посередництвом свого небесного покровителя. Собор було споруджено для зберігання мощей св. Марка, привезених венеціанськими купцями із Олександрії у 829 р. Купці прагнули уберегти мощі святого від осквернення, бо на той час у Олександрії нищилися та плюндрувалися християнські церкви. Відтоді св. Марко став небесним опікуном Венеції та її жителів, а символом міста став знак цього євангелиста – крилатий лев.

22.00 – Виїзд в Україну.

7-й день. Перетин кордону з Україною. Прибуття в Тернопіль.

 

Виїзд заплановано 22 грудня  2017 року.

Вартість програми на одну особу – 315 Є

 Консульський збір за відкриття Шенген Візи складає 35 Є(окрім пенсіонерів та студентів до 21 р.) а також послуги візового центру та  мед. страхівка 25 Є.