ПАЛОМНИЦТВО ДО ФАТІМИ ТА ЛЮРДУ 6.05.2017

6.05.2017

 

 

 

 

Паломництво до Фатіми та Люрду

з нагоди 100-річчя об’явлень

В ПРОГРАМІ ПАЛОМНИЦТВА :

Кальварія Забжедовська, Відень, Генуя, Аренцано, Монако, Ніцца, Канни, Люрд, Сан Себастіан, Фатіма, Барселона, Падова, Матраверебеллі, Будапешт.

 06.05. День 1. Збір групи  біля Архикатедрального Собору м. Тернопіль. Розміщення в автобус класу євро 5. Місця розписані згідно попереднього запису.

Виїзд . Проходження Україно – Польського кордону. Прогулянка в Кракові.

Краків є одним із найдавніших міст і перлиною національної культурної спадщини. Тут розташувався знаменитий Вавель, резиденція де відбувалися церемонії коронації польських монархів;  Катедральний Собор святих Станіслава і Вацлава, головна Ринкова Площа- найбільша площа середньовічної Європи (4 га).

Також ми відвідаємо Кальварію-Забжидовську, яка знаходиться серед мальовничих пагорбів. За кількістю прочан, що здійснюють мандри для поклоніння Христу, ця святиня поступається лише Ченстохові. Тут  знаходиться ікона Божої Матері з Немовлям, особливо шанована віруючими. На території близько 300 га прокладені доріжки, уздовж яких споруджено більше 40 каплиць.Їх розташування відповідає географії Єрусалиму.

Служба Божа. Хресна дорога. Відпочинок. Ніч в готелі.

07.05. День 2. Сніданок. Виїзд у Відень. Прогулянка по місту.  Служба в українській церкві св.Варвари.    

Це стародавнє місто з гучним ім’ям, що будить мрії. Столиця на Дунаї є сумішшю старовини та сучасності. Колишня столиця Австрійсько-Угорської імперії вражає своєю величчю і розкішшю, своєю чарівністю і теплотою… Це незвичайно багатолике місто. Відень називають серцем Європи. У цьому прекрасному місті Вас не покидатиме відчуття свята, коли б Ви його не відвідали, влітку або взимку.

Відпочинок у Відні. Переїзд в Італію.

08.05. День 3. Прибуття в міста Генуя та Аренцано.

Генуя-портове місто з багатою історією, в 2004 році місто було обране Європейською столицею культури. Місцева гавань є однією із найкрасивіших в Італії.

Шанована святиня Генуї – Нерукотворний Образ Ісуса Христа з Едесси. Зберігається він у вірменській церкві в ім’я святого апостола Варфоломія. Крім Нерукотворного Образу Спасителя храм святого апостола Варфоломія зберігає в ризничі чесну стопу цього апостола.

Також ми відвідаємо церкву Дитятка Ісуса в Аренцано. Тут  Дитятка Ісуса прославляють як Царя Світу, а Він тим, хто Його любить і просить допомоги, зсилає великі ласки, про що свідчать численні подяки.

Духовна програма. Служба Божа. Відпочинок на морі. Ніч в монастирі.

09.05. День 4. Монако,Ніцца,Канни. Екскурсійна програма. Відпочинок на морі.

Одне з найкрасивіших місць Середземномор’я – це Французька Рів’єра, що отримала назву Лазурний берег. Ознайомлення чудовим містах узбережжя: Ніцці (Nice), Монте-Карло (Monte Carlo) і Каннам (Cannes) – це можливість побачити багато нового і отримати масу позитивних емоцій.  Свята Літургія в Римокатолицькій церкві в Каннах.

Нічний переїзд в Люрд.

10.05. День 5. Прибуття в Люрд. Поселення в готель. Духовна програма в Люрді

Люрд сьогодні став знаменитим на весь світ своїми об’явленнями, цілющою водою та численними проявами Божої ласки. Це Божий дім, святе місце, яке Пресвята Богородиця відкрила для кожного, хто прагне Божої Благодаті.

Місто паломників Люрд має єдину непереможну злими силами атмосферу — атмосферу віри. Дивним є той факт, що в Люрді ніколи не було ніякої пошесті. Адже кожного року туди приїжджає більше ніж 2 мільйони паломників і понад сто тисяч хворих, котрі сотнями купаються в джерелах. Людей з різними хворобами занурювали у ту ж саму воду, не змінюючи її. Проте ніякої інфекції не було зафіксовано ніколи.

На знак того, що Богородиця з’являлась з вервицею у руках, щовечора збирається процесія, де всі разом, різними мовами, моляться молитви на вервиці.  Вечірня молитва з свічками. Ніч в готелі.

11.05. День 6. Люрд  духовна програма. Літургія. Переїзд на океан. Відпочинок на океані. САН- СЕБАСТЬЯН.

Сан-Себастьян – цікавий мікс духу імперії і духу океану. Частини міста, віддалені від пляжів, виглядають дуже французькими і сильно нагадують  плануванням, і архітектурою Париж барона Османа.Чим ближче до набережної, тим сильніше відчувається Атлантика.Переїзд до Фатіми

12.05. День 7 .Фатіма. Духовна програма. Служба Божа. Участь в урочистостях, присвячених 100 річниці об’явлень Богородиці в Фатімі.

Фатіма – невелике містечко в Португалії, яке збереглося з часів його заснування, – є одним із найбільших світових паломницьких центрів, де розташований найвідоміший у світі санктуарій Пресвятої Богородиці. Щороку 13 травня та 13 жовтня сюди з’їжджаються сотні тисяч паломників, щоб святкувати річницю незабутніх об’явлень Діви Марії і благати Її про заступництво для цілого людства.

Ніч в готелі

13.05. День 8. Святкова Служба з Папою Францизком.  Переїзд в Барселону.

14.05. День 9. Культурна та духовна програма в Барселоні. Служба Божа в українській церкві. 

Тих, хто приїхав вперше в Барселону відразу ж полонить загальна атмосфера життєрадісності, свободи і краси, що панує в католицькій столиці Іспанії. 

Історичний центр Барселони – це Готичний квартал, багатий численними пам’ятниками архітектури. Тут можна побачити навіть римські укріплення, яким більше двох тисяч років, а побудований близько п’яти століть тому Кафедральний собор – яскравий зразок величної готичної архітектури. Ніч в готелі в околиці.

15.05. День 10

Продовження духовної та культурної програми в Барселоні. Відпочинок на морі. Переїзд до Падови.

16.05. День 11

Падова/Венеція. Поселення в готель. Відпочинок з дороги. Духовна програма в Базиліці св. Антонія.  Служба Божа .

Сьогодні світу відомо багато з діянь св. Антонія, що були чудотворними. Недаремно його називали «Батьком науки, Світлом Італії, Вчителем життя, Сонцем Падуї, євангельським доктором» Його короткий шлях у 36 років життя став послідовністю чуд. І навіть через сімсот років Його люблять і знають поміж всіма Божими Святими слугами, як “Чудотворця”. Все життя, всі сили, натхнення з щирим серцем віддавав для спасіння, навернення та щирого пізнання людьми Господа.

В обідній час пропонуємо програму до Венеції. Перед нами відкриє свої двері собор Святого Марка. Саме цей храм був центром релігійного, суспільного та громадського життя венеціанців. Собор був місцем передачі влади дожів (правителів Венеції), тут призначали полководців, сюди під час воєн, битв, загроз стікався люд, шукаючи порятунку і опіки Господа Бога за посередництвом свого небесного покровителя 

Ніч в готелі.

17.05. День 12. Виїзд в Угорщину. Паломницьке містечко Матраверебеллі. Духовна програма в Санктуаріумі Богородиці. Ніч в монастирі.

Будапешт — місто на Дунаї, столиця Угорщини, головний культурний осередок
Угорщини, тут знаходяться головні національні театри, музеї, мистецькі заклади освіти, інші культурні заклади тощо.

18.05. День 13. Виїзд в Україну. Прибуття до Тернополя.

Вартість : 490Є

У вартість входить: 7 ночей в готелі, (7 сніданків) переїзд автобусом єврокласу, супровід духівника та керівника групи, (медичне страхування)

У вартість не входить:  відкриття шенгенської візи – 35 євро (окрім дітей, студентів до 21 року та пенсіонерів) та послуги візового центру – 20 євро

Print Friendly, PDF & Email