Країни Балтії та вояж у Стокгольм🇸🇪 30.06.2024 (Літо 2024)

1. День. Збір групи
05.15. Виїзд. Кордон. Проїзд територією Польщі.
2. День. Прибуття в Ригу. Поселення в готелі. Відпочинок з дороги.

Насолоджуйтеся неймовірним духом середньовічної  столиці Латвії!  Місто чудово поєднує в собі стародавні традиції, етнічну сутність та сучасні тенденції.   Дивовижна атмосфера стародавнього міста вражає: церква Святого Петра – один із символів і одна з головних визначних пам’яток міста; Собор Святого Якова – пам’ятка у стилі готики, четверта за величиною церква Риги, головна католицька церква Латвії. А також Домський собор, Ризький замок, Порохова вежа та інші цікаві місцини.

Екскурсія. Прогулянка. Фотосесія.

Вечеря. Ніч в готелі.
3. День. Сніданок. Переїзд в  Естонію.

 У Європі є особливе місто і  це – місто  Таллін (Таллінн).  Це невеличке та затишне містечко, де пахне сіллю та морським бризом, де віє свіжий вітер та чути приручених чайок. Весь центральний район Талліна – Старе місто, фактично являє собою один величезний музей під відкритим небом. Тут зосереджено неймовірну кількість стародавніх будівель. У 1997 р. Старе місто опинилося в списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Прогулянка серед валів 16-го століття в старому місті Талліна є одним з найдивовижніших вражень, які ви можете отримати.  Культурна програма в Старому Місті (прогулянка – екскурсія).

Реєстрація та посадка на кораблик. Розважальна програма на кораблі. Ніч (каюта на 4 особи або на 2 з доплатою).   Душ , туалет в кожній каюті.
Можлива вечеря за додаткову плату . Величезний вибір морепродуктів,  закусок і десерту порадують навіть самого вимогливого гурмана.
Під час круїзу Вас чекає розважальна програма, дискотека. Вечірня програма на лайнері. Команда аніматорів, що працюють на кораблі забезпечать чудове проведення часу для подорожуючих. Скучати і просто дивитись на море – не буде часу.

 
4. День. Швеція. Стокгольм.

Стокгольм – столиця королівства Швеція. Стокгольм одне із найгарніших міст Скандинавії із унікальною природою: він збудований на березі озера Меларен і разом із 14 великими та 24 тисячами маленьких островів утворюють Стокгольмський архіпелаг. В місті немає жодних промислових підприємств, тому повітря надзвичайно чисте + є величезна кількість парків , каналів з мостами , які зєднують острови між собою.

Стокгольм часто називають північною Венецією, оскільки місто знаходиться на чотирнадцяти островах. З двох боків місто омиває озеро Меларен та Балтійське море.
Недаремно Стокгольм вважають одним із найкрасивіших на території Скандинавії. Тут неймовірно гармонійно поєднується сучасна архітектура та безліч фантастичних музеїв зі старовинними вуличками, середньовічними будинками та зеленими парками.
Найвідоміший символ Стокгольма — Ратуша, де кожного року проходить банкет, на якому вручають Нобелівські премії. Також, Стокгольм є резиденцією шведських монархів і саме тут розташований Королівський палац, куди можна спокійно потрапити в будь-який зручний для вас час.
Стокгольм — серце Швеції, одне із найкрасивіших і найпопулярніших міст у світі, куди мріє приїхати кожен мандрівник.

5. День. Повернення в Естонію. Дорога до Вільнюса.

Вільнюс (лит. Vilnius) — столиця Литви і найбільше місто країни, розташоване на південному сході Литви при впадінні річки Вільня в річку Няріс.

Ніч в готелі.
6. День.  Вільнюс, разом з його звивистими вуличками в стилі барокко та готичною архітектурою , з замками епохи відродження , довгою історією та багатою культурою, смачною їжею та доброзичливими жителями – є однією з головних зупинок в подорожі по Прибалтиці.

Гордість Вільнюса – архітектура Старого міста, яка належить до списку світової спадщини ЮНЕСКО. Тут розташована Замкова гора, увінчана баштою Гедимінаса, яка залишилася від укріплень Верхнього замку і вважається символом міста. На даху вежі влаштовано оглядовий майданчик, із якого відкривається панорама Старого міста й долини річки Вільні. Біля підніжжя Замкової гори розташована Кафедральна площа з пам’ятником князю Гедимінасу, Кафедральним собором Святого Станіслава та Святого Владислава та дзвіницею. Ворота Світанку (Аушрос Варту або Гостра Брама) — єдині з дев’яти оборонних воріт Вільнюса, що збереглися донині. У каплиці тут знаходиться головна святиня Литви  — образ Остробрамської Божої Матері. Це одна з небагатьох ікон, де Діва Марія зображена без маленького Ісуса. У старому місті можна оглянути Замок Гедимінаса, названий так на честь засновника міста, – в ньому розташувалася одна з секцій Національного музею Литви, присвячена історії столиці, а з його вершини відкривається один із кращих видів на Вільнюс. Найбільший і найскладніший архітектурний ансамбль міста – комплекс Вільнюського університету, який складається з 13 будівель у кілька корпусів, включаючи костел Св. Іоанна, дзвіницю та 13 двориків.

Виїзд в Україну.
7. День. Прибуття в Тернопіль

Вартість програми на одного учасника складає:

Діти385 є
Дорослі425 є

У вартість включено:
✔️ Транспортне обслуговування по маршруту
✔️ готелі*** – 2 ночі Рига та Вільнюс
✔️ сніданки Рига та Вільнюс
✔️ круїз Таллін – Стокгольм – Таллін
✔️ 2 ночі в каютах (4 особи/каюта) з туалетом і душем

✔️ 2 сніданки на кораблі (буфет на вибір з напоями)
✔️ 2 вечері на кораблі (буфет на вибір з напоями)
✔️ розважальна програма на кораблі
✔️ програма в Ризі та Вільнюсі
✔️ програма в Стокгольмі

Вартість актуальна при кількості від 40 осіб. (автобус буде на 55 місць)