🇨🇿ВЕСНЯНА ПРАГА 22.03.2024

ТУР НА КАНІКУЛИ В ЧЕХІЮ

ВЕСНЯНА ПРАГА

22.03.2024

1. День.   Збір групи. Посадка в автобус. Вечірній виїзд автобусом класу Євро 6 (VIP) з  Тернополя .

Проходження Україно- Польського кордону!

2. День.   Транзит територією Польщі. Сніданок в дорозі. Зупинка на екскурсію в місті Брно. Старе Місто та замок Брно.

Брно – місто у чеському історичному регіоні Моравія та адміністративний центр Південноморавського краю. Друге за величиною місто, після Праги, і найбільше – на території Моравії.

Назва Брно походить від давньочеського слова, brnný, що означає “глина”. Саме таку назву отримав замок, збудований на глиняному пагорбі у цій місцевості. Перша згадка про фортифікаційну споруду належить до XI ст. На той час поселення майбутнього міста існувало вже близько 600 років. Наприкінці XII ст. Брно стає столицею князівства Пржемисловичів, у 1243 р. набуває статусу вільного міста, а до кінця XIII ст. – резиденції моравських маркграфів.

Починаючи з XVI ст., стає культурним та економічним центром Моравії. Промисловість у місті почала розвиватися у ХІХ ст. 1918 р. входить до складу Чехословаччини. Протягом XX століття територія міста була суттєво розширена за рахунок приєднання суміжних населених пунктів та земель.

В даний час Брно – це центр хімічної та приладобудівної промисловості Чехії. У місті значно розвинене машинобудування та виробництво сільськогосподарської техніки. Брно – місце проведення міжнародних промислових ярмарків. Інтерес до міста з боку туристів спостерігається з 90-х років. Брно привабливе для мандрівників насамперед мальовничими природними пейзажами та старовинними пам’ятками. Протягом року його відвідують близько 200 тис. туристів, зокрема 83 тис. – іноземних.

Вечірнє прибуття в Прагу. Поселення. Вечеря. Ніч в готелі.

3. День.   Сніданок.  Прага. 

Прага (чеськ. Praha) — столиця та найбільше місто Чехії, адміністративний центр Середньочеського краю, а також двох його районів Прага-Захід та Прага-Схід. Прага розташована в західній частині Чехії, в історичній області Богемія.

Прага – це столиця й одночасно найбільше місто Чеської Республіки, яке розташоване в самому центрі історичної області Чехія, на річці Влтава. До свого сьогоднішнього вигляду Прага розвивалася протягом одинадцяти століть. На даний час вона займає площу 496 квадратних кілометрів і має приблизно 1 240 000 мешканців.

З 1920 року офіційна назва міста – Hlavní město Praha («Столичне місто Прага»). Фраза «Прага – серце Європи» вказує на розташування мегаполісу в центрі Чехії і, разом з тим, Європи.

Легенда про заснування Праги стверджує, що створення міста передбачила міфічна княгиня Лібуше у своєму відомому пророцтві: «Бачу велике місто, слава якого сягне зірок. Так далеко, куди можна дійти за один день, є місце посеред лісу, і коли прийдете туди,  знайдете чоловіка, який вирубає дерев’яний поріг для дому. Там буде побудоване місто з назвою Прага».  

Незабаром Прага стала центром чеської держави, що поступово розвивалася. Правителі почали управляти околицями з Празького граду. І сьогодні Празький град – резиденція президента Чеської Республіки.

Територія Праги велика: історичні будівлі та пам’ятники розташовані, в основному, в історичному центрі міста (головним чином, Прага 1, 2), а чим далі від центру, тим більше можна знайти торгових центрів, житлових комплексів та – останнім часом також – міст-супутників (новозбудовані будинки на краю міста, які формують житловий блок).

Прага – це також резиденція уряду Чеської Республіки. Територія міста управляється Муніципалітетом столичного міста Прага, який є одночасно муніципальним та крайовим центром. Прага ділиться на 57 районів («частин») та 22 адміністративні одиниці (Прага 1 – 22).

Екскурсія Старим Містом (3-4години). Прогулянка на кораблику по р.Влтава. Обід. Шопінг, сувеніри.

Найбільший в Європі Парк ілюмінацій WONDERLAND PRAHA ( вечірні години). https://www.winterwonderland.cz/

Повернення в готель.

4. День.   Сніданок. Продовження програми в Празі. Верхнє місто ( 2 години ), Собор Святого Віта, Президентський Палац.

Прогулянка. Фотопауза. Вільний час. Вечеря. Виїзд.

prague 2436
prague 245
prague 244
pragur 248

5. День.  Сніданок. прибуття в Україну.

 

Вартість програми на одного учасника складає 265 Є

У вартість включено :

  • транспортне обслуговування по маршруту
  • програма туру та супровід
  • готель в Празі 2 ночі
  • 4 сніданки
  • 2 вечері
  • екскурсійна програма в Празі
  • екскурсійна програма в Брно

Додатково оплачуються вхідні квитки:

 

  • кораблик по річці Влтава – 15є
  • WONDERLAND PRAHA   – 10є
  • обід на кораблику             – 10є